Wij verzamelen en delen geen privacy gevoelige informatie via deze website en gebruiken alleen noodzakelijke, functionele cookies. Deze helpen de website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.
Een ongevallenverzekering biedt dekking als je blijvend invalide raakt of komt te overlijden door een ongeluk. Bijvoorbeeld als je valt, wordt aangevallen of aangereden. De verzekeraar keert dan een vast bedrag uit. Het geld kun je gebruiken om verlies aan inkomen op te vangen als je niet meer kunt werken. Of voor aanpassingen aan je huis als je blijvend invalide raakt.
Er zijn verschillende soorten ongevallenverzekeringen:
Als je meer kans op een ongeval loopt in het dagelijks leven kun je een ongevallenverzekering overwegen. Ben je bijvoorbeeld doe-het-zelver, sporter, motorrijder of heb je een risicovol beroep? Dan kan een ongevallenverzekering een optie zijn.
Als je een ongevallenverzekering afsluit moet een verzekeraar je wel (zonder premietoeslag) accepteren. Risicovolle sporten zijn vaak uitgesloten. Ook kan een verzekeraar kan een maximale leeftijd bij acceptatie hanteren. Verder kan de verzekering een leeftijdsgrens hanteren bij een lopende verzekering.
De dekking van een ongevallenverzekering bestaat meestal uit 4 rubrieken:
Bij sommige verzekeraars kun je ook tandartskosten als gevolg van een ongeval meeverzekeren. Rubrieken A en B zijn de voornaamste onderdelen van de ongevallenverzekering. Bij overlijden keert de verzekeringsmaatschappij het verzekerde bedrag uit.
Soms zijn er standaard pakketten met vaste verzekerde bedragen, bijvoorbeeld € 5.000 bij overlijden en € 50.000 bij blijvende invaliditeit. Er zijn echter ook ongevallenverzekeringen waarbij je zelf de verzekerde bedragen kunt kiezen. Uiteraard geldt hierbij: hoe hoger de verzekerde bedragen, hoe hoger de premie zal zijn.
De hoogte van de uitkering is uiteraard afhankelijk van de verzekerde bedragen. Verder is de uitkering bij blijvende invaliditeit afhankelijk van de mate van invaliditeit. Je krijgt het volledige verzekerde bedrag uitgekeerd bij volledige invaliditeit. Indien er sprake is van gedeeltelijke invaliditeit dan ontvang je ook een gedeeltelijke uitkering. In de polisvoorwaarden wordt precies uitgelegd hoe de hoogte van de uitkering wordt vastgesteld.
Op deze website tref je meerdere handige pagina's aan die jou op weg helpen naar de informatie die jij zoekt. Neem voor vragen gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!